Meubels shoppen tijdens je maaltijd: EethuisTwintig in Tilburg

Meubels shoppen tijdens je maaltijd: EethuisTwintig in Tilburg

Gentrificatie is het ultieme sleutelwoord tegenwoordig. In de afgelopen jaren heb ik een aantal voorheen onpopulaire wijken in steden zoals Londen en Amsterdam zien veranderen in ware hipsterbuurten, maar ook in mijn oude woonplaats Tilburg is behoorlijk wat veranderd sinds ik er ben vertrokken in 2012. Tijdens een recent bezoekje aan de stad nam een van mijn besties me uit voor lunch bij EethuisTwintig in de Piushaven, voorheen een oude haven aan de rand van de stad, maar tegenwoordig een bruisende bestemming met vele gezellige kroegen, restaurants en winkels. Behalve een terrasje pikken langs het water, kun je er ook heerlijk wandelen en fietsen. Er vinden ook talloze culturele evenementen plaats, zowel op en naast het water.

Van industrieel naar cultureel

EethuisTwintig // Done That Been ThereEen lunchplekje in de Piushaven vinden is tegenwoordig niet zo makkelijk meer, er zijn gewoon veel te veel keuzemogelijkheden! Dat was wel andere koek toen ik nog studeerde in Tilburg. In die tijd stond die stad vooral bekend als een voormalige industriestad (wol- en textielindustrie) en bruisende studentenstad. Hoewel de simpele en goedkope studentenhap in de talloze kroegen en restaurants me toen prima smaakten, zou ik daar nu niet meer graag mijn tanden in zetten. Net als ikzelf is ook Tilburg volwassen geworden. Ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden: naast de eerste officiële Rockacademie van Nederland, kun je er ook de theater- en musicalopleiding volgen en uiteraard vind je een van Nederlands grootste en interessantste poppodiums (013) en verwelkomt de stad in het voorjaar duizenden muziekliefhebbers van over de hele wereld tijdens het jaarlijks terugkerende Roadburn Festival. Met de talloze nieuwe wijnbars, kroegen en restaurants aan de Piushaven heeft de stad je ook voldoende te bieden op culinair gebied. Je kunt nu kiezen uit verschillende soorten keukens zoals Spaanse tapas bij Doncurado, sushi bij Shinzo of vlees van de grill en seafood bij HeAVENS Kitchen. Bijna alle restaurants en kroegen bieden zitplaatsen aan het water waardoor de Piushaven erg in trek is tijdens de zomermaanden.

Eten & meubels shoppen bij EethuisTwintig

Mijn vriendin en ik eindigden bij EethuisTwintig, een zogenoemde ‘lifestyle’ restaurant. Het is gehuisvest in de voormalige Falcon fabriek waar ze regenkleding maakten. EethuisTwintig is een van de prachtige nieuwkomers aan de Piushaven en deelt de oude fabrieksruimte met verschillende andere zaakjes zoals de chocolatier Huize Geers en de uitstekende bakker Bikken & Bakken. EethuisTwintig deelt meer dan alleen ruimte met de laatstgenoemd buren: het zuurdesembrood en notenbrood van Bikken & Bakken staat ook op het menu van EethuisTwintig. Het restaurant biedt bezoekers niet alleen een kijkje in hun eigen open keuken, maar je kunt ook de bakkers van ernaast aan het werk zien door de glazen wand die beide bedrijven van elkaar scheidt.

Verwen je smaakpapillen met de smakelijke mezzeschaal of notenbrood met hummus en geitenkaas en vergaap je tegelijkertijd aan het prachtige interieur. Het zal je al snel duidelijk worden dat EethuisTwintig meer is dan alleen een restaurant, het is namelijk ook een designer interieurzaak waar alles van de tafels tot de lampen te koop is. Kijk er daarom niet vreemd van op als je ook een prijskaartje aan je stoel ziet hangen!

eethuistwintig // Done That Been There


EethuisTwintig is van dinsdag tot zaterdag geopend vanaf 12 uur.
Adres: Piushaven 20 b, 5017 AN Tilburg
Telefoon: 013-5914906

EethuisTwintig // Done That Been There


Dutchie in the UK, expat, nomad, culture vulture. Loves kale – on a plate, not in a smoothie – Thai curries (fiery hot please) and Belgian beers. Also blogs on 'Dutch Girl in London' about London, lifestyle, (street) art and culture.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: