Gentrificatie is het ultieme sleutelwoord tegenwoordig. In de afgelopen jaren heb ik een aantal voorheen onpopulaire wijken in steden zoals Londen en Amsterdam zien veranderen in ware hipsterbuurten. Maar ook in mijn oude woonplaats Tilburg is behoorlijk wat veranderd sinds ik er ben vertrokken in 2012. Tijdens een recent bezoekje aan de stad nam een van mijn besties me uit voor lunch bij EethuisTwintig. Dit hippe restaurant ligt in de Piushaven, voorheen een oude haven aan de rand van de stad. Na een flinke renovatie is de Piushaven tegenwoordig een bruisende bestemming met vele gezellige kroegen, restaurants en winkels. Behalve een terrasje pikken langs het water, kun je er ook heerlijk wandelen en fietsen. Er vinden ook talloze culturele evenementen plaats, zowel op en naast het water.

Update November 2019: dit artikel is nu een paar jaar oud en inmiddels verkoopt het restaurant geen meubels meer. Je kunt echter nog steeds genieten van een fantastische maaltijd in dit heerlijk stukje Tilburg!

Van industrieel naar cultureel

Een lunchplekje in de Piushaven vinden is tegenwoordig niet zo makkelijk meer. Er zijn gewoon veel te veel keuzemogelijkheden! Dat was wel andere koek toen ik nog studeerde in Tilburg. In die tijd stond die stad vooral bekend als een voormalige industriestad (wol- en textielindustrie) en bruisende studentenstad. Hoewel de simpele en goedkope studentenhap in de talloze kroegen en restaurants me toen prima smaakten, zou ik daar nu niet meer graag mijn tanden in zetten.

EethuisTwintig Tilburg // Done That Been There

Net als ikzelf is ook Tilburg volwassen geworden. Met de talloze nieuwe wijnbars, kroegen en restaurants aan de Piushaven biedt de stad nu voldoende kwalitatief goede culinaire opties. Je kunt nu kiezen uit verschillende soorten keukens zoals Spaanse tapas bij Doncurado, sushi bij Shinzo of vlees en seafood van de grill bij HeAVENS Kitchen. Bijna alle restaurants en kroegen bieden zitplaatsen aan het water waardoor de Piushaven erg in trek is tijdens de zomermaanden.

Eten & meubels shoppen bij EethuisTwintig

Mijn vriendin en ik eindigden bij EethuisTwintig, een van de prachtige nieuwkomers aan de Piushaven. Dit zogenoemde ‘lifestyle’ restaurant is gehuisvest in de voormalige Falcon fabriek waar ze regenkleding maakten. EethuisTwintig deelt de oude fabrieksruimte met verschillende andere zaakjes zoals de chocolatier Huize Geers en de uitstekende bakker Bikken & Bakken. Het overheerlijke zuurdesembrood en notenbrood van Bikken & Bakken staat ook op het menu van EethuisTwintig! Je kunt vanuit EethuisTwintig zelfs de bakkers aan het werk zien door de glazen wand die beide bedrijven van elkaar scheidt.

>Meer foodie tips vind je hier: Sevilla Foodie Tour: Tapas Y Mas

Verwen je smaakpapillen met de smakelijke mezzeschaal of notenbrood met hummus en geitenkaas en vergaap je tegelijkertijd aan het prachtige interieur. Het zal je al snel duidelijk worden dat EethuisTwintig meer is dan alleen een restaurant. Het is namelijk ook een designer interieurzaak waar alles van de tafels tot de lampen te koop is! Kijk er daarom niet vreemd van op als je ook een prijskaartje aan je stoel ziet hangen!

EethuisTwintig Tilburg // Done That Been There


EethuisTwintig is van dinsdag tot zondag geopend vanaf 12 uur (10u in het weekend)
Adres: Piushaven 20 b, 5017 AN Tilburg
Telefoon: 013-5914906

Ben jij bekend met Tilburg? Dan hoor ik graag jouw hotspots!
Groetjes, Zarina xx

Bewaar deze foodie tip op Pinterest!

EethuisTwintig Tilburg op Pinterest // Done That Been There

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It