Sinds 2013 biedt de Spaanse stad Málaga haar muren aan straatkunstenaars aan in het kader van het prestigieuze straatkunstproject MAUS, kort voor Málaga Arte Urbano Soho. Toen ik de stad in 2015 bezocht, wist ik niets over het bestaan van een Málaga street art scene. Ik was daarom behoorlijk overdonderd door de aanwezigheid van zoveel hoogstaande kunst op straat!

Street Art Supersterren

MAUS is er zeker in geslaagd om de crème de la crème van de street art scene naar Málaga te brengen. Ik keek mijn ogen uit toen ik geheel onverwacht tegen de immense muurschilderingen door enkele van ’s werelds grootste straatkunstenaar zoals ROA, DALeast, Faith47, D*Face en Shepard Fairey aanliep. Dit verwachtte ik totaal niet in zo’n rustige en vrij kleine Spaanse stad!

DALeast – Alameda Principal 25

In de foto bovenaan deze pagina zie je de fantastische muurschildering door DALeast, een van mijn favoriete kunstenaars. En omdat ik zo’n fan van zijn werk ben, plaats ik hier gewoon nog een foto van dit werk!

Malaga street art: DALeast // Done That Been There

Faith47 – Alameda Principal 47

Niet ver van DALeasts fantastische schildering van een groep kraaien, vind je het gigantische kunstwerk van Faith47. Ik ben nogal bevoordeeld en vind álles wat uit de spuitbussen van deze Zuid-Afrikaanse kunstenaar komt prachtig. Ik wou dat ik meer van haar werken in het echt kon zien in plaats van grotendeels op haar Instagramaccount.

Malaga street art: Faith47 // // Done That Been There

ROA – Calle Casas de Campos

Over kunstwerken van epische propertjes gesproken, wat denk je van deze adembenemende schildering door de Gentse kunstenaar ROA?!? Toevallig ook een van mijn favoriete kunstenaars!

Malaga street art: ROA // Done That Been There

D*Face & Shepard Fairey – Calle Comandante Benítez 14

De indrukwekkende werken van deze twee street art supersterren vind je zij-aan-zij aan de rand van het stadscentrum.

Malaga street art: D*Face / Shepard Fairey // Done That Been There

Andi Rivas – Parking Calle Alemania

Ik vraag me af wat de nonnen in de foto denken van deze kleurrijke muurschildering.

Malaga street art: Andi Rivas // Done That Been There

Pejac – Calle Tomás Heredia 1

Malaga street art: Pejac

MAUS: Muros Libres

MAUS biedt ook zogenoemde ‘vrije muren’ aan als canvas voor straatkunstenaars. Hier zie je een kleine selectie van die overige werken.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails_masonry” theme_id=”1″ gallery_id=”1″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ masonry_hor_ver=”vertical” image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”1″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”100″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”1″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Voor meer informatie over het project, de kunstenaars en een bijgewerkte plattegrond met alle kunstwerken, ga je naar de MAUS website.

Ben je weleens in Málaga geweest? Heb je toen ook wat van deze kunstwerken gezien? Laat het me weten in een opmerking hieronder! Dankjewel, Zarina xx

Bewaar het beste van de Málaga street art op Pinterest

Street art Malaga Pinterest // Done That Been There

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It