New York was de eerste Amerikaanse stad die ik ooit bezocht en ik raakte behoorlijk gedesoriënteerd door de vele wolkenkrabbers om me heen. Je kunt door de hoogbouw niet in de verte zien en ik voelde me daarom erg ingesloten. Het was ook raar om in een stad te zijn die ik herkende van televisie en films, maar eigenlijk helemaal niet kende. Het was dus een beetje een vreemde gewaarwording allemaal, alsof ik rondliep op een gigantische filmset ofzo.

Tijdens mijn eerste citytrip New York heb ik alle verplichte toeristische dingen gezien en gedaan, maar gelukkig was ik een stuk relaxter tijdens mijn tweede keer New York. Toen kon ik bijvoorbeeld de tijd nemen om charmante deurportieken te fotograferen. In dit bericht een (piep)kleine selectie van mijn New York fotoalbum 2014. (Het wordt aan de datum te zien weer hoognodig tijd om terug te gaan!)

Openbare kunstwerken

Openbare kunstwerken in New York // Done That Been There

Hier op de linkerfoto zie je het enorme beeld dat is gemaakt door de kunstenaar KAWS. Het beeld stond direct naast de toegang tot de fantastische wandelroute de High Line, een langgerekte openbare tuin/park die het voormalige treinspoor over de Meatpacking district volgt. Het beeld zal nu wel weg zijn, maar ik raad je de wandeling over de High Line van harte aan.

Ik heb trouwens nog een leuke anekdote over de foto. Slechts een paar minuten nadat ik de foto nam, zag ik mijn held Anthony Bourdain met zijn team aan de overkant van de straat! Ik was toevallig zijn eerste boek aan het lezen tijdens deze reis, maar had het op dat moment niet bij me. Had ik het wel, dan was ik op hem afgestapt, maar ik was te verlegen om dat zomaar te doen. Nu zal het er helaas nooit meer van komen.

Op de foto rechts neem ik net zelf een foto van een muurschildering door een van mijn favoriete kunstenaars, de Belgische ROA, in Williamsburg (Brooklyn). Gelukkig vind ik kunstwerken van ROA over de hele wereld, zoals ook tijdens mijn street art stedenreis naar Málaga.

Tegenwoordig is New York vooral bekend als wereldwijde koploper op gebied van kunst, mode en de handelsbeurs, maar wist je dat de stad ooit was gesticht als een Nederlandse handelskolonie?

Willekeurige NYC kiekjes

De Rainbow City speelplaats in New York // Done That Been There
Rainbow City: speelplaats in New York
Wapperende Amerikaanse vlaggen in New York // Done That Been There
Aan wapperende Amerikaanse vlaggen geen tekort in New York!
Praktische New York City politieauto // Done That Been There
Op zich wel handig zulke kleine politieauto’s in een drukke stad als New York
Alice in Wonderland in Central Park // Done That Been There
Alice in Wonderland beeld in Central Park

Ben jij weleens in NYC of Amerika geweest? Hoe was jouw eerste ervaring met dit land waar alles zo veel keer bigger is dan in Nederland? Groetjes, Zarina xx

Bewaar mijn NYC fotoalbum op Pinterest!

New York fotodagboek Pinterest // Done That Been There

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It