New York vastgelegd

New York vastgelegd

New York, de stad die ooit was gesticht als een Nederlandse handelskolonie, maar sindsdien is uitgegroeid tot wereldwijde koploper op gebied van kunst, mode en de handelsbeurs. Het was de eerste Amerikaanse stad die ik ooit bezocht en ik raakte behoorlijk gedesoriënteerd door de vele wolkenkrabbers om me heen. Je kunt door de hoogbouw niet veel verder kijken en ik voelde me daarom erg ingesloten. Het was ook raar om in een stad te zijn die ik herkende van televisie en films, maar eigenlijk helemaal niet kende. Het was dus een beetje een vreemde gewaarwording allemaal, alsof ik rondliep op een gigantische filmset ofzo.
Tijdens mijn eerste citytrip New York heb ik alle verplichte toeristische dingen gezien en gedaan, maar gelukkig was ik een stuk relaxter tijdens mijn tweede keer New York. Toen kon ik bijvoorbeeld de tijd nemen om charmante deurportieken te fotograferen. In dit bericht een (piep)kleine selectie van mijn New York fotoalbum 2014. (Het wordt aan de datum te zien weer hoognodig tijd om terug te gaan!)


Openbare kunstwerken

Hier op de linkerfoto zie je het enorme beeld dat is gemaakt door de kunstenaar KAWS. Het beeld stond direct naast de toegang tot de fantastische wandelroute de High Line, een langgerekte openbare tuin/park die het voormalige treinspoor over de Meatpacking district volgt. Het beeld zal nu wel weg zijn, maar ik raad je de wandeling van harte aan.
Een paar minuten nadat ik deze foto nam, spotte ik de celebrity chef Anthony Bourdain en zijn cameraploeg aan de overkant van de straat! Toevallig was ik zijn eerste boek aan het lezen tijdens deze reis, maar ik had het helaas niet bij me toen ik hem zag. Misschien had ik anders wel het lef gehad om op hem af te stappen.
Op de foto rechts neem ik net zelf een foto van een muurschildering door een van mijn favoriete kunstenaars, de Belgische ROA, in Williamsburg (Brooklyn, New York).

Rainbow City: speeltuin in New York

Willekeurige New York kiekjes


Beroemd beeld van Alice in Wonderland in Central Park


Dutchie in the UK, expat, nomad, culture vulture. Loves kale – on a plate, not in a smoothie – Thai curries (fiery hot please) and Belgian beers. Also blogs on 'Dutch Girl in London' about London, lifestyle, (street) art and culture.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: