Over Mij

Dutch Girl in London

Ik begon met bloggen toen ik in 2012 naar Londen verhuisde. Via mijn blog Dutch Girl in London deelde ik niet alleen praktische reisinformatie met mijn familie en vrienden die me wilden opzoeken in Londen, maar ook avonturen van mijn zeer coole leven in deze wereldstad. Sindsdien heeft dat blog geleid tot schrijfopdrachten, gastblogs en vermeldingen in geprinte en online media. Slechts een jaar nadat ik mijn blog was begonnen, was het genomineerd voor de UK Blog Awards en eindigde het in 2015 in de top 11 beste Kunst & Cultuur blogs van het hele Verenigd Koninkrijk! Ik schrijf over things to do in Londen voor de MasterCard Priceless Cities London website, heb samengewerkt met bedrijven zoals vliegmaatschappij KLM en heb een complete online reisgids over Londen mogen schrijven voor de Nederlandse vliegticketvergelijkingssite Tix.nl.

Culturele reisblog

Ik geniet er altijd weer van om nieuwe plekken te ontdekken, meer te leren over de plaatselijke geschiedenis, nieuwe mensen te ontmoeten, de plaatselijke street art hotspots en de beste kroegen en restaurants te ontdekken, kortom, om te genieten van het leven en al het moois dat de wereld te bieden heeft. Ik heb het geluk dat ik vaak met manlief, Scanner, mee kan als hij moet reizen voor zijn werk als muzikant. Ik deelde mijn reisavonturen eerst op Dutch Girl in London, maar naarmate dat blog zich steeds meer op Londen, kunst, cultuur, lifestyle en persoonlijke onderwerpen begon te richten, groeide de behoefte om een aparte reisblog te beginnen. Na lang wikken en wegen, heb ik er daarom uiteindelijk voor gekozen om een tweede website te beginnen en gaf het de naam Done That Been There (jammer dat niet iedereen het woordgrapje begrijpt, haha!). Al vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd met andere culturen. Dit komt door mijn moeder die me als klein meisje de liefde voor de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen meegaf. Tijdens mijn reizen leer ik daarom zoveel mogelijk over de plaatselijke cultuur, de bewoners en kunst. Daarom schrijf ik hier vooral over culturele trips en ook mijn persoonlijke reisverhalen

Werk

Ik heb Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht gestudeerd, gevolgd door de opleiding Bedrijfscommunicatie & Digitale Media aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik in Nederland eerst bij een educatieve uitgeverij, vervolgens bij een vertaalbureau en tot slot bij een uitgeefbureau gewerkt als projectmanager en redacteur.
Sinds 2012 woon ik in Engeland en ben ik een freelance redacteur, content creator en projectmanager. Ik schrijf en fotografeer voor mijn twee websites Dutch Girl in London en Done That Been There en ben de social media content manager voor mijn vele social media accounts (zie hieronder voor al deze links). In mijn vrije tijd (of wat daar nog van over is na het bloggen, Instagrammen, pinnen en tweeten) die ik nog over heb, spendeer ik aan koken, (uit) eten (gaan), flamencoles, lezen, concerten en musea bezoeken, en films kijken.
Als je meer wilt weten over mijn diensten als redacteur/projectmanager, neem dan contact met me op via email of link met me op LinkedIn.

Sociale media

Als je niet genoeg kunt krijgen van mij of deze website, dan ben je vast blij om te weten dat ik talloze sociale media accounts heb die je kunt volgen!
Done That Been There (reizen): Instagram, Facebook, Pinterest en Twitter
Dutch Girl in London (Londen, lifestyle, (straat)kunst, cultuur en reizen): website, Instagram, Facebook, Pinterest en Twitter
Girl Noir (zwart-witfotografie): Instagram
Lady Modular (modulaire synthesizers): Instagram, YouTube, Facebook
Planet Street Art (street art): Facebook en Twitter
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: