Over Zarina

Hoi en welkom! Tof dat je op mijn website bent beland!
Ik ben Zarina, een 40-jarige Nederlandse expat in England. Geboren in Amsterdam, gekleuterd in Heerenveen, gepuberd in Heusden (NB), volwassen geworden in Tilburg, getrouwd in Londen. Reist nu vanuit Engeland de hele wereld over.

“De wereld is een boek. Wie niet reist, leest enkel één bladzijde.”

En met elke reis die ik maak, mag ik een bladzijde van dit fascinerende Boek omslaan. Met elke omgeslagen bladzijde verbreed ik mijn wereldbeeld (maar helaas ook heupwijdte). Ik begon dit blog om deze verrijkende ervaringen met je te delen in mijn (hopelijk) inspirerende en informerende persoonlijke reisverhalen.

Ik wou dat ik een vrije geest was die slechts bewapend met een backpack en paspoort de wereld over kon reizen, op weg naar onbekende avonturen en bestemmingen. Maar de waarheid is, is dat ik een zekere hunkering heb naar een plan en enige mate van comfort.

Gelukkig vallen in de praktijk ook de best voorbereide plannen compleet in duigen en beland ik regelmatig in de meest onverwachte en hilarische situaties. Zoals urenlang vast komen te zitten in een gigantisch winkelcentrum, naarstig op zoek naar de uitgang.

Truman Track Nieuw-Zeeland hike // Done That Been There
Kies ik tussen een meerdaagse hike of een wandeling van 15 minuten naar een mooi uitzichtpunt?

Cultuursnuiver

Hoewel ik niets meer rustgevend vind dan totaal opgaan in de natuur, ben ik ook een echte cultuursnuiver! Zelfs tijdens een prachtige roadtrip door Nieuw-Zeeland waar je echt van het ene indrukwekkende landschap in de andere terechtkomt. Ook tijdens zulke reizen heb ik behoefte aan een stevig potje cultuursnuiven. Of dat nu is in een (regionaal) museum, boekenwinkel of platenzaak.

Ik wandel graag door de niet-toeristische wijken van de stad in de hoop om te kunnen proeven van de authentieke plaatselijke cultuur. Daarom hebben mijn Take Five artikelen ook zo’n prominente plaats op mijn website. Daarin vind je altijd mijn Top 5 culturele tips voor een reisbestemming, van mijn favoriete boekenwinkel tot de beste restaurants om te proeven van de plaatselijke keuken.

Singapore hawker centre // Done That Been There
Samen met de locals genieten van het lekkerste eten in Sinagpore

Mijn beeld van een perfecte stedenreis?

Terwijl sommige vakantiegangers het heerlijk vinden om door pittoreske straatjes te slenteren, zwerf ik liever door achteraf straatjes en vervallen gebouwen op jacht naar street art. Relaxen op het strand? Laat mij maar liever opvallende architectuur en adembenemende landschappen fotograferen of een steile heuvel beklimmen (om daar uiteraard weer halverwege spijt van te krijgen).

Dunedin Baldwin Street // Done That Been There
Tegen de tijd dat ik de top van de steilste straat ter wereld, Baldwin Street in Dunedin, Nieuw-Zeeland, had bereikt, voelde ik me niet meer zo ‘super’ als in deze foto…

“Reizen maakt je eerst sprakeloos en verandert je daarna in een verhalenverteller.”

Ik stap met grote ogen en open hart de wereld in. Ik ben een flâneur die observeert en absorbeert. Vervolgens vang ik mijn ervaringen hier in woord en beeld.

5 feiten over Zarina:

  1. Heeft Engelse Taal- en Letterkunde (Universiteit Utrecht) en Bedrijfscommunicatie & Digitale Media (Universiteit van Tilburg) gestudeerd.
  2. Woont sinds 2012 in Engeland met haar Britse man die muziekcomponist is.
  3. Schrijft en redigeert educatieve uitgaven voor Nederlandse uitgeverijen en reisartikelen voor internationale klanten.
  4. Is een echte filmfanaat met een zwak voor het film noir genre.
  5. Gaat het liefst elk jaar voor een stedenreis naar Sevilla.
Sevilla // Done That Been There
Met mijn favoriete reismaatje in mijn favoriete stad!

Heb je nog niet genoeg van mij?

Als je niet genoeg kunt krijgen van mij of deze website, dan ben je vast blij om te weten dat ik talloze sociale media accounts heb die je kunt volgen!

Pin It