St Dunstan in the East: Van Saksische kerk naar geheime park in hartje Londen

St Dunstan in the East: Van Saksische kerk naar geheime park in hartje Londen

Londen, de bruisende wereldstad waar je kunt winkelen totdat je erbij neervalt en iedere avond van de week wel een concert, film, theaterstuk of musical kunt bezoeken. Maar als je dat allemaal hebt gedaan, of even uit het drukke centrum wilt, ga dan eens op ontdekkingstocht naar de fascinerende geschiedenis van Londen! Er zijn nog zoveel historische overblijfselen in de stad te vinden, sommige dateren van de Romeinse stichting van Londen in 43 AD! Het enige wat je hoeft te doen is verder kijken dan de drukke winkelstraten. De ruïnes van de oude Saksische kerk St Dunstan in the East, op minder dan 15 minuten loopafstand van London Bridge, vormen een magische oase van rust midden in de City.

St Dunstan in the East

Van Tweede Oorlogsbombardementen naar geheime openbare tuin

De ruïnes van St Dunstan in the East liggen tussen London Bridge en de Tower Bridge en je komt er via Idol Lane en St Dunstan’s Hill. De oorspronkelijke kerk was gebouwd door de Saksen en was in 950 AD gerestaureerd door St Dunstan, naar wie de kerk later werd vernoemd. Helaas was deze kerk een van de 87 parochiekerken die werden verwoest tijdens de Grote Brand van Londen in september 1666. Sir Christopher Wren, die ook de verwoeste St Paul’s Cathedral herbouwde, restaureerde St Dunstan in the East in 1697 en voegde er de toren en torenspits aan toe.

Helaas was dit niet de laatste ramp voor deze kerk; het werd verwoest tijdens de verschrikkelijke Blitz van Londen, de hevige bombardementen van de stad gedurende 56 aaneengesloten dagen door de Duitse Luftwaffe. Vreemd genoeg overleefden de toren en torenspits van Wren de bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd besloten om de ruïnes van St Dunstan in the East niet meer te restaureren als kerk. Uiteindelijk werden de ruïnes in 1970 door de gemeente geopend als openbare tuin. Bezoek deze fotogenieke plek en geniet van de rust terwijl je de nabije moderne wolkenkrabbers kunt zien. Deze oude stenen kerk mag dan qua grootte wel miniscuul zijn vergeleken bij die moderne gebouwen, maar haar geschiedenis en nalatenschap zijn van veel grotere waarde dan de torens van staal en glas.


St Dunstan in the East // Done That Been There

St Dunstan in the East // Done That Been There
St Dunstan in the East // Done That Been There

Ken jij een ‘geheime’ of historische plek in Londen of ergens anders? Deel het dan met me in een reactie onder dit bericht.
Bedankt!

Bewaar deze geheime park in hartje Londen op Pinterest!

St Dunstan in the East Pinterest


Dutchie in the UK, expat, nomad, culture vulture. Loves kale – on a plate, not in a smoothie – Thai curries (fiery hot please) and Belgian beers. Also blogs on 'Dutch Girl in London' about London, lifestyle, (street) art and culture.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: