Oh betoverend Venetië, is er een nog een andere Italiaanse stad die meer glamour uitstraalt dan jij? Het verbaast me niets dat George en Amal Clooney besloten te trouwen in Venetië! Hoewel ik wel vind dat de extravagante jachten behoorlijk misstaan in deze pittoreske stad.

Deze betoverende en fotogenieke Italiaanse stad is wellicht het meest bekend om haar wirwar van kanalen die het kloppende hart van de stad vormen. Behalve de iconische gondeliers en maskers, vind je in Venetië ook talloze prachtige paleizen. Vaak dienen ze tegenwoordig als zeer elegante musea.

Maar geen van deze bouwwerken kunnen tippen aan de wereldberoemde Basiliek van San Marco. En om de hoek daarvan kun je ’s werelds beroemdste brug zien: de Brug der Zuchten. Terwijl de naam erg romantisch klinkt, is het verhaal erachter een stuk minder optimistisch. Het wordt gedacht dat de brug zijn naam te danken heeft aan de gevangenen die hier hun laatste stappen zetten op weg naar hun executie. Terwijl ze vanaf deze brug voor de laatste een blik over Venetië wierpen, slaakten ze een diepe zucht.

Venetië // Done That Been There

Op zoek naar reisinspiratie naar een andere mooie oude Europese stad? Lees dan ook mijn artikel Sevilla Foodie Tour: Tapas Y Mas

Ik heb over de jaren heen verschillende Italiaanse steden bezocht, met name in Toscane. Ik ontdekte dat Venetië vooral een geweldige bestemming om doelloos in rond te dwalen en heerlijk te verdwalen. (Hier hoef ik sowieso nooit moeite voor te doen.) Denk niet dat die smalle steegjes doodlopende paden zijn. Ze komen meestal verrassend genoeg uit op een immense plein of drukke weg! In dit blog een mini-fotoverslag van ons verblijf in Venetië in juli 2016.

Venetië // Done That Been There
Rechtsboven: binnen het Palazzo Grassi // Linksonder: Giardini Della Biennale
Murano eiland Venetië // Done That Been There
Murano Island, beroemd vanwege het glasblazen

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails_masonry” theme_id=”2″ gallery_id=”4″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ masonry_hor_ver=”vertical” image_column_number=”4″ images_per_page=”30″ image_enable_page=”1″ thumb_width=”230″ thumb_height=”90″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”1000″ popup_height=”800″ popup_effect=”slideH” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”100″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”1″ popup_info_always_show=”1″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Spectaculaire architectuur

Je zult tijdens je Venetië stedenreis ongetwijfeld een bezoekje brengen aan het wereldberoemde San Marcoplein om een selfie te maken met de basiliek op de achtergrond. Maar als gaat om spectaculaire architectuur, dan verdient de prachtige wenteltrap van de Scala Contarini del Bovolo zeker een speciale vermelding. Het is weliswaar lastig te vinden (het kostte ons een uur!), maar het is zeker de zoektocht waard. Hint: het ligt in een onopvallend steegje net naast Calle Locande vlakbij Campo Manin.

Scala Contarini del Bovolo Venetië // Done That Been There

Ben jij weleens in Venetië geweest? Wat vond jij het mooist aan deze stad?
Laat het me weten in een opmerking hieronder! Liefs, Zarina xx

Bewaar deze fotogenieke hotspots in Venetië op Pinterest

Venetië // Done That Been There

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It