Venetië in beeld

Venetië in beeld

Venetië, deze betoverende en fotogenieke Italiaanse stad is wellicht het meest bekend om haar wirwar van kanalen die het kloppende hart van de stad vormen, de extravagante jachten die behoorlijk misstaan in dit pittoreske plaatsje, de bruiloft van George en Amal Clooney en natuurlijk om de Basiliek van San Marco. Maar het is vooral een geweldige bestemming om doelloos in rond te dwalen en heerlijk te verdwalen (waar ik sowieso nooit moeite voor hoef te doen). Denk niet dat die smalle steegjes doodlopende paden zijn, ze komen meestal verrassend genoeg uit op een immense plein of drukke weg! In dit blog een mini-fotoverslag van ons verblijf in Venetië in juli 2016.

Geweerschoten in het holst van de nacht

Voordat ik je de foto’s in alle rust laat bekijken, wil ik nog een grappige anekdote over onze Venetië trip met je delen. We hadden deze city trip vrij kort dag geboekt, want we hadden pas laat besloten om het te combineren met onze zakenreis naar Kroatië (wat verrassend genoeg erg dicht bij Venetië ligt). We stonden er daarom niet van te kijken dat het lastig bleek te zijn om accommodatie in het centrum te vinden voor een vriendelijke prijs. Er waren nog wel volop opties buiten het stadscentrum, maar omdat we niet lang in Venetië bleven, wilden we dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden en ook het openbaar vervoer (lees: de watertaxi’s) verblijven. We vonden uiteindelijk een fijne kamer in een mooie Airbnb op slechts een paar minuten lopen van het San Marcoplein, trouwens niet onze favoriete plek in de stad omdat het er veel te druk was.

Omdat we zondagochtend al vroeg een trein moesten nemen, gingen we zaterdagavond op tijd naar bed. Vlak voor middernacht werden we bruut gewekt door wat leek op geweerschoten buiten. De dag ervoor was er een staatsgreep in Turkije gepleegd dus mijn eerste gedachte in mijn halfslaperige toestand was dat dit lawaai daar vast iets mee te maken moest hebben. Nadat onze harten niet meer als gekken tekeer gingen, durfden we ons weer te bewegen en nam manlief een kijkje uit het raam. In de ramen van de gebouwen rondom het plein waaraan onze kamer lag, zag hij de reflectie van vuurwerk. Venetië bleek dus niet onder militair vuur te liggen, maar was iets aan het vieren! Aangezien we erg slaperig waren en verwachtten dat het snel afgelopen zou zijn, bleven we in bed liggen. Maar 20 minuten later ging het vuurwerk nog volop te keer! We probeerden er online informatie over te vinden en kwamen er al snel achter dat dit de nacht van de Redentore (Verlossing) was, een van de grootste volksfeesten van Venetië dat ieder jaar op de derde zaterdag in juli plaatsvindt. Het festival dateert al van 1576 (na het einde van de plaag die 50.000 dodelijke slachtoffers had gemaakt) en trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Helaas hadden wij dit groots spektakel dus compleet gemist doordat we in bed bleven liggen op slechts een paar meter ervandaan…

Venetië in Beeld // Done That Been There

Rechtsboven: binnen het Palazzo Grassi // Linksonder: Giardini Della Biennale

Venetië in Beeld // Done That Been There

Murano eiland, bekend om haar glasblazers

Spectaculaire architectuur

Venetië in Beeld // Done That Been ThereJe zult tijdens je Venetië stedenreis ongetwijfeld een bezoekje brengen aan het wereldberoemde San Marcoplein om een selfie te maken met de basiliek op de achtergrond, maar als gaat om spectaculaire architectuur, dan verdient de prachtige wenteltrap van de Scala Contarini del Bovolo zeker een speciale vermelding. Het is weliswaar lastig te vinden (het kostte ons een uur!), maar het is zeker de zoektocht waard. Hint: het ligt in een onopvallend steegje net naast Calle Locande vlakbij Campo Manin.


Bewaar deze fotogenieke hotspots in Venetië op Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: